Er zat best wel veel muziek in 2015

Het jaar loopt ten einde en dus kijk ook ik heel even terug op het bewogen jaar 2015. Maar wees gerust, ik zal mij beperken tot wat je van mij mag verwachten: boeken en muziek.

Na de publicatie eind 2014 heb ik veel leuke reacties mogen ontvangen op mijn boek De Witte Generaal (DWG). Ook verschenen er regelmatig recensies, van lovend tot afbrekend, net als het leven zullen we maar zeggen. Ik werd voor de 2e keer genomineerd voor Z-O-U-T schrijver van het jaar en heb een aantal leuke signeersessies in het land gehouden. Veel tijd om te schrijven aan een nieuw boek heb ik dit jaar niet gehad, helaas te druk met mijn werk. ‘Hoe zit het dan met de opvolger van DWG?’ hoor ik u zeggen. Natuurlijk wilt u weten hoe het verder gaat met een aantal van de personages, ik voel de druk. U kunt gerust zijn, want ik ben wel degelijk begonnen en hoop in 2016 meer tijd te vinden om regelmatig achter de laptop te kruipen.

Druk met het werk betekende ook dat ik weinig tijd had om zelf te lezen en toch heb ik nog tijd gezien om een paar spannende thrillers te lezen. Zo verscheen er eindelijk weer een nieuw boek van Kate Mosse ‘De nacht van de vogels’ waar ik erg van heb genoten. En tijdens de vakantie heb ik mij gewaagd aan het veel geprezen ‘Ik ben pelgrim’ het debuut van Terry Hayes. Het is fictie, maar als je er over nadenkt met alle terroristische aanslagen en dreigingen komt het toch wel heel dicht bij de werkelijkheid. Het boek heeft er een zwaardere dementie door gekregen, maar is vooral zeer spannend. Tot slot heb ik de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen ontdekt en ik ben inmiddels een grote fan van de Q-serie. Er zijn inmiddels 6 delen van verschenen en er volgen er nog 4. Alle 10 worden verfilmd. ‘de vrouw in de kooi’  en ‘de fazantenmoordenaars’ zijn inmiddels verfilmd met in de hoofdrol acteur Nicolaj Lie Kaas. Hij is geen onbekende. Hij deed eerder mee in The Killing en was de moordenaar in de Dan Brown verfilming Angels & Demons. De verfilmingen van de Q-serie smaken naar meer, maar ik adviseer een ieder de boeken eerst te lezen. Ze zijn niet alleen heel spannend, er zit ook veel humor in die ik in de films soms een beetje mis.

de-nacht-van-de-vogels-van-kate-mosse-is-een-verwarrend-maar-spannend-mysterie-2     ik ben pelgrim     fazantenmoordenaars

Wat gebeurde er op muzikaal gebied? Waar zal ik beginnen? Als liefhebber van progressieve rock kon ik mijn hart ophalen afgelopen jaar. Veel oudgedienden kwamen onze concertzalen bezoeken. Zo mocht ik Ian Anderson (Jethro Tull) en Camel, beiden in Vredenburg/Tivoli, live aanschouwen en dat was genieten. In De Boerderij in Zoetermeer waren weer veel prog acts te bewonderen. Zo gaf het legendarische Renaissance met Annie Haslam een zeer gedenkwaardig concert en was Steve Hackett (ex-Genesis) te gast om zijn 40-jarige solo carriere te vieren met een fantastisch concert. Natuurlijk speelde hij Firth of Fifth van Genesis en niet geheel toevallig steeg dit nummer maar liefst met 818 plaatsen in de Top2000. Meer dan terecht en wat zou het toch mooi zijn als dit nummer op nummer 1 zou komen. Alles is mogelijk, toch?

In april mocht ik het 2-daagse Progdreams festival in De Boerderij presenteren en dat was een leuke ervaring. Veel interessante muzikanten ontmoet en bands als The Enid en Lifesigns maakten veel indruk op mij. In 2016 wordt dit festival opnieuw georganiseerd in De Boerderij. Ik kan dit festival van harte aanbevelen aan de ware muziekliefhebber.

Prijsuitreiking  1491567_10203823403343767_5981158238249216769_o

Mijn blog wordt nu veel te lang, maar ja dat krijg je aan het eind  van het jaar. Ik besluit met een kort lijstje van nieuwe prog-albums die boven het gemiddelde uitstijgen en wens u allen een gezellige jaarwisseling en in alle opzichten een mooi literair en muzikaal 2016.

HCE-finalcover   wolflightFrontCover   courting_the_widow-35206137-frntl   Riverside_Love_Fear__The_Time_Machine
Steven Wilson                Steve Hackett                Nad Sylvan                      Riverside
Hand.cannot.erase        Wolflight                       Courting the widow       Love, fear & the
timemachine

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s